STAR FIT ÉLETREFORM PROGRAM

Mi vezetett minket a program létrehozásához?

Magyarország az EU negyedik leginkább túlsúlyos országa. Az Európai Egészségfelmérés legfrissebb eredményei szerint itthon az össznépesség 58,3%-a túlsúlyos, az EU lakosságának pedig 51,3 %-a. Hazánkban emellett a férfiak 65,3 %-a van elhízva, az EU-s 58,4 %-kal szemben. Ezek nagyon nagy aránynak számítanak, ami ellen tenni kell!

Mi az oka annak, hogy ilyen sokan küzdenek a túlsúllyal?

Természetesen nem csak az egészségtelen életmód állhat a túlsúly mögött, okozhatja betegség, genetikai adottságok, bizonyos gyógyszerek, a terhesség vagy a dohányzás abbahagyása, de nagyon sokszor ezen „betegség” mögött a mozgásszegény életmód és az egészségtelen, magaskalóriatartalmú étrend áll.

Milyen következményekre lehet számítani?

Sajnos a túlsúllyal szenvedők nagyobb lehetőséggel eshetnek krónikus betegség áldozatául. Csak néhány példa: magas vérnyomás, stroke, diabétesz, koszorúér betegségek, csont- és ízületi gyulladások, daganat, a máj zsíros elfajulása vagy epehólyag betegségek. Sajnos ez csak néhány példa arra, hogy mi minden súlyos betegséget okozhat a túlsúly, elhízás.

Mit tehetünk a túlsúly megelőzése érdekében?

Ezt az állapotot meg is előzhetjük, de ha már túlsúlyban szenvedünk, azon csak a teljes életmód váltás segíthet. Olyan életmód kialakítására van szükség, amit hosszú távon tudunk tartani, hiszen nemcsak a fogyás a cél, hanem az elért testsúly megtartása is. Ez nagy elszántságot és kitartást igényel, van aki önállóan véghez tudja vinni, de sokaknak segítségre van szüksége. 

A túlsúly megelőzésére és leküzdésére az elhatározás és a kitartás mellé hatékony támogató megoldást tudunk nyújtani az STAR FIT életmód programunkkal.

Csatlakozz hozzánk, ha szeretnéd elkerülni a túlsúly okozta betegségeket, változtassunk életmódot együtt!